| Mobil Pazarlamaya Zam Engeli

    0
    3

    Gelir Vergisi Yasası’na eklenen yeni madde ile cep telefonunda alınan ÖTV 40 lira olacak. Bu da mobil sektöründeki pazarlama yapacak hedef kitleye ulaşılacak telefonlarda azalma getirebilir.

    Cep telefonu ithal cenneti olan Türkiye’de tutar üzerinden hesaplanan ÖTV artık telefon haricinde ek olarak 40 TL olarak belirlendi. Bununla birlikte bir de KDV eklendiğinde leblebi gibi satın alınan telefonlar da azalma ya da eskisi ile de yetinme devri olabilir.

    Ben bir cep telefonu özürlüsüyümdür. Bir arkadaşımın zoruyla aldığım 3 telefon ilk defa dokunmatik özelliklerle dolu ve bu zammı duyduğumda bir kez daha iyi ki almışım dedim.

    Peki, bu zam bizi nasıl etkiler, tabii ki bu zam doğrudan bizi etkilemese de, mobil kampanyaları ve hedef kullanıcı kitlelerin yeni aldıkları internet tabanlı telefonlar üzerinden yapılacak kampanyaları doğrudan etkileyebilir. Eğer bu zam sonrası bu telefonlara hali hazırda var olan ilgi azalırsa yani cep telefon üzerinden internete giren sayısında beklen yükselme sağlanmazsa buda mobil pazarlamayı doğrudan etkileyebilir.

    Peki, olaya bir başka açıdan da bakalım, oda kullandığımız ve satın alacağımız telefonların büyük bir çoğunluğu Çin’de üretilerek ülkemize ithal ediliyor. Bu ürünlerin bir kısmı o kadar cüretkârca ve önem gösterilmeyerek yapılmaya başlanmıştır ki, ürün birebir aslına benzerlik gösterirken beklenmedik bozukluklarda oluşabilmektedir.

    Tüm bunlar doğrudan olmasa da, yatay açıdan mobil pazarlama kampanyalarımızı etkilemektedir. Her zaman ki gibi, girdik bir alamete, çıkmayız inşallah kıyamete…

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.