Filtreler, hesabınızda yalnızca istediğiniz verileri görüntülemenizi sağlar. Filtreleri hesabınızın herhangi bir sayfasında oluşturabilir ve sonradan kullanmak üzere kaydedebilirsiniz.
Filtrelerle yapabileceğiniz bazı önemli işlemlere göz atalım. Öncelikle, hangi sekmede olursanız olun, filtreleri ‘Filtreleme ve görünüm’ altında bulabilirsiniz.
(resmi büyütmek için tıklayın)
İster reklam gruplarıyla, ister anahtar kelimelerle, ister yerleşimlerle çalışın, filtre oluşturmak için aynı yöntem kullanılır. Ancak, filtreleme ölçütleri neyi filtrelemeye çalıştığınıza bağlıdır. Örneğin, anahtar kelimeleri eşleme türüne göre filtreleyebilirsiniz, ancak reklam gruplarını eşleme türüne göre filtreleyemezsiniz.
(resmi büyütmek için tıklayın)
Bir filtre oluşturmak için istediğiniz ölçütleri belirtmeniz yeterlidir. Filtrenizin daha belirgin olması için ek kurallar ekleyebilirsiniz. Örneğin, arama sonuçlarının ikinci sayfasındaki yüksek TO’lu anahtar kelimeleri görmek için, tıklama oranı (TO) ve ortalama konum filtrelerini aynı anda ayarlayabilirsiniz. Aynı filtreyi tekrar tekrar kullanmak istiyorsanız, ‘Filtreyi Kaydet’ kutusunu işaretleyerek kaydedebilirsiniz.
Hesabımızdaki yüksek performans gösteren anahtar kelimeleri bulmak istediğimizi varsayalım. Tüm anahtar kelimeleri reklam gruplarında tek tek aramak yerine, filtreyi yalnızca yüksek performans için ayarlayabiliriz. TO’su %2’den yüksek ve dönüşüm oranı en az %5 olan anahtar kelimeleri arayalım.
(resmi büyütmek için tıklayın)
Filtreleri çok kullanışlı bulacağınız bir başka yer de hesabınız, kampanyanız veya reklam grubunuzdaki tüm reklamları gösteren ‘Reklamlar’ sekmesidir. Kampanyalarınızı daha iyi anlamak için filtreleri aşağıda anlatıldığı gibi kullanabilirsiniz:
Google Store kampanyalarının iki tür açılış sayfası vardır: Bunlar, tişört gibi, belirli bir ürüne ait ürün sayfaları ve tüm giysiler gibi, grupların tamamına ait kategori sayfaları. Hangi sayfa türünün daha çok satış ürettiğini öğrenmek istediğimizi varsayalım. Ürün sayfalarımızın URL’leri kategori sayfalarımızın URL’lerinden farklı şekilde biçimlendirildiğinden, ‘http://www.googlestore.com/category.asp?’ ile başlayan hedef URL’ler için filtre uygulayarak, yalnızca kategori açılış sayfaları olan reklamları gösterecek bir filtre oluşturabiliriz.
(resmi büyütmek için tıklayın)
Bu filtre ile, kategori sayfalarımıza trafik çeken tüm reklamların performansını görmek kolaydır. Bunu, ürün sayfalarında gördüğümüz performansla karşılaştırabiliriz. Google Store için, kategori sayfalarının ürün sayfalarından daha çok satış ürettiğini bulduk. Bu bilgi, kampanyalarımızı iyileştirmemize yardımcı olacaktır.
‘Reklamlar’ sekmesindeki filtrelerle, aynı zamanda, belirli bir onay durumuna sahip reklamları da kolayca belirleyebilirsiniz. Bu, beklemede olan veya onaylanmamış reklamlarınızı belirlemenin hızlı bir yoludur.
(resmi büyütmek için tıklayın)