İlk başta Rich Site Summary yani Zengin Site Özeti olarak oluşturulan RSS, teknolojinin ve yazılım yapısının değişmesiyle Really Simple Syndication – Gerçekten Basit Sendikasyon halini almıştır.
Kısaca söylemek gerekirse RSS, düzenli bir şekilde yayın yapan siteleri takip etmekte kolaylık sağlayan bir sistemdir. Bu sistemin etkili şekilde çalışması için mutlaka sitenize sürekli bir içerik girmeniz birde bu içeriğin kolaylıkla sunulmasını sağlayacak bir araç gereklidir.
Bu araç genellikle RSS kaynağındaki yayınlanan içeriğin özetini RSS beslemesi olarak adlandırılan .rss dosya şeklide iletir.
Buraya kadar hemen hemen tüm blogla uğraşanların ya da bu işe yeni başlayanların duydukları ya da konulara yakın olduğu şeyleri yazdım. Tabii sitenizde RSS kullandığınızı bir şekilde RSS’in o meşhur portakal renkli logosuyla da sitenize gelenlere göstermeniz gerekli.
Sizin RSS Logonuz Hangisi?
Blog kullanıcıları yavaş yavaş RSS logolarının devamlı aynı olmasından sıkılarak değiştirmeye başladığını görüyorum. Bu logolara bakarken de seçilen logolar hakkında bir fikride öne sunuyorum. Sizce her blog sahibindeki farklı RSS logosu blog sahibinin kişiliğini ortaya çıkarıyor mu?
Tasarımcılar RSS ile ilgili her gün birçok logoları paylaşmakta işte internette bulduğum farklı RSS logoları. Tekrar düşünün sizce RSS logonuz kişiliğinizi yansıtıyor mu?
Web 2.0 ile gelen bu tasarım harikaları insanın içini kıpır kıpır yapıyor.
[…] sitenize rss imajları eklemek istiyorsanız bu blogdaki yazıda bir sürü imaja ulaşabilirsiniz. Ayrıca verdiğim bağlantıdaki blog’u oldukça çok […]
bende bloguma burdaki rss den kullanıyorum emeğinize sağlık