| İnternet Pazarlamacılığı Üzerine 6 Mit

    3
    76

    İnternet pazarlama üzerine belirlediğim 6 önemli mit’i sizlere sunuyorum…

    1. İNŞA ET, GELECEKLER…

    Kevin
    Costner’ın başrolde oynadığı “Düşler Tarlası” filmini çoğunuz izlemişsinizdir… Filmin en can alıcı repliklerinden biri şöyledir: “Eğer inşa edersen, gelecekler…

    Fakat ne yazık ki; internet pazarlamacılığı söz konusu olduğunda, işler hiç de öyle yürümüyor.

    Her gün, dünyanın hemen her yerindeki iş sahipleri; ‘şık’ web siteleri inşa ettirmek için binlerce dolar harcıyorlar. Ancak hepsinin unuttuğu hayatî bir elzem var: “Hedeflenmiş Trafik

    Basit denklem şu: Trafik Yok= Satış Yok

    2. İNTERNET, ‘HIZLA ZENGİN OLMAK’ İÇİN İYİ BİR YOLDUR

    Çevrimiçinden, tatmin edici bir gelir elde etmek mümkün mü? Elbette! Peki, bunu çabucak yapabilir misiniz? İşte, o biraz zor…

    Diğer pek çok alan gibi; ‘internet’ de, ‘hızla zengin olma’ hayali kuran insanlardan nasibini almış durumda. Bu insanlar, bir fırsattan diğerine atlayarak; hızla ceplerini doldurmaya ya da ‘bir sonraki büyük iş’ için sermaye elde etme bekleyişinde olanlar.

    Hepimiz biliyoruz ki; her iş, sıkı çalışmayı ve sabretmeyi gerektiriyor ve internet, bir istisna değil. İyi haber ise; – eğer öğrenmeye açıksanız – fark edeceksiniz ki, ne kadar çok öğrenirseniz, işler o kadar kolaylaşacak.

    3. BİR İNTERNET İŞİNE BAŞLAMAK İÇİN “ÇOK GEÇ”

    Şayet 90’ların sonunda kurulan “dotcom”lar (.com) gibi hızla para kazanmak niyetindeyseniz; bu maalesef doğru.

    Parlak bir fikre dayanarak, girişimcilerden milyonlarca dolar kazanma günleri sona erdi. Diğer taraftan, eğer sağlam bir iş sürdürüyorsanız (ya da başlatıyorsanız); çevrimiçine yönelmekten daha iyi bir zaman olamaz.

    Şimdi, kendi web sitenizi inşa ettirmek ve pazarlamak; hem daha kolay, hem de daha etkili.

    4. ORTALAMA 28 MİLYON KİŞİYE e-MAIL GÖNDERMEK; SATIŞ YAPMANIZI SAĞLAYACAKTIR

    Eğer bir e-mail hesabınız varsa, muhtemelen şuna benzer bir spam’le karşılaşmışsınızdır:

    “Buna değer mi?”

    En sık karşılaşılan durum; insanların bu teklifleri kabul etmeleri ancak tek bir satın alım bile gerçekleştirmemeleridir. Şöyle düşünmeniz olası: “28 milyon kişiye e-mail gönderip, tek bir satış bile gerçekleştirememek nasıl mümkün olur?”

    Basit – “Hedeflenmiş Trafik Yok

    Bu teklifleri sunan insanlar, esasen ‘dolandırıcı’dır ve en iyisi, onlardan uzak durmaktır; çünkü:

    a) Sahip oldukları e-mail adreslerini, yasadışı yollardan elde ediyorlar

    Bu genellikle, internette sürünerek @ sembolünü arayan bir e-mail toplama yazılımı sayesinde yapılıyor. Ve her e-mail adresinde, mutlaka bir @ sembolü olduğunu düşünecek olursak…

    Spammer’ların çoğu; e-mail adreslerinizi bu şekilde bulup, biriktiriyor.

    b) Onlarla herhangi bir bağlantınız yok

    İnsanlar, herhangi bir bağlantılarının olmadığı şirketlerden bir şey satın almazlar.

    Bu tarz aktivitelere katılmak, sizi e-mail düşmanı yapabileceği gibi; hosting sağlayıcınıza, web sitenizi kapattırmaya kadar götürebilir.

    c) Gönderdiğiniz e-mail’lerin büyük çoğunluğu, asla alıcılara ulaşmayacak

    e-mail sağlayıcılar, spam’le savaş konusunda artık daha zekice davranıyor. Dolayısıyla, gönderdiğiniz e-mail’lerin büyük çoğunluğu, spam filtrelerine yakalanarak; umarsızca silinmeye mahkûm olacaktır.

    Web sitesi trafiğinizin hedefi, sıradan birkaç ziyaretçi koleksiyonu değil; “belirli bir müşteri grubu” olmalıdır.

    5. TEK BİR RESİM, BİNLERCE SÖZCÜĞE BEDELDİR

    Eğer ‘cilâlı’ dergilerden söz ediyor olsaydık, yukarıdaki cümle son derece geçerli sayılabilirdi. Fakat söz konusu ‘internet’ olduğunda; durum, bunun tam tersi. Çünkü insanlar, çevrimiçinde ‘bilgi’ arıyorlar.

    Güzel grafiklerle mesajınızı süslemiş olmanız; içeriğinin kaliteli olduğu anlamına gelmez.

    İnternet hakkında unutulmaması gereken bir faktör daha var: İnternette, bir sayfanın ekrana yüklenme süresinin – hele ki bu sayfa, bol resimli ve animasyonluysa – çıldırtıcı boyutlara ulaşabilmesi.

    Görsel ne kadar büyükse, yüklenmesi de o kadar uzun sürüyor. Kullanıcıların çoğunun sabırsız olduğu göz önünde bulundurulacak olursa; 7 saniye beklemenin, 7 yıl beklemek gibi hissedilmesi kaçınılmazdır.

    6. PARA KAZANMANIN “GİZLİ” BİR FORMÜLÜ VAR

    İnternette biraz gezindiğiniz takdirde; çevrimiçinden zengin olmanın ‘Gizli Formülü’nü ya da ‘Kutsal Yol’unu geliştirdiğini iddia eden bir yığın “guru”yla karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

    Ama aslında çevrimiçinin sırrı; hiçbir sır barındırmamasından kaynaklanır! Bu kusursuz kestirme yollar işe yarasaydı, uygulayan herkes zengin olmaz mıydı?

    Gerçek şu ki, kestirme yollara sapmak yerine ana yoldan giderseniz; çevrimiçi pazarlamacılıktaki ilerlemenizin, zamanla kaydedilen küçük ilerlemelerin kombinasyonundan oluştuğunu göreceksiniz.

    3 Yorumlar

    1. merhaba Aytaç MESTÇİ internet pazarlamacılığı ile ilgili geniş bilgiye ihtiyacım var tez ödevi hazırlıyorum ve en iyi bilgiyi sizden alabileceğime inanıyorum internet pazarlamacılığı hakkında en güçlü ifadenizi söylerseniz sevinirim yardımınızı bekliyorum lütfen…:)))

    2. Selam sayın Balkan ve Aktuna,

      Öncelikle cevap gelmemesi için gerçekten üzgünüm. Ancak gün içinde hem müşterilerimden hemde sizin gibi gençlerden ortalama 1000’e yakın bilgi talep maili alıyorum. Bunlara müşterileri de eklediğim de bu rakam çok daha fazla artıyor. Takdir edersiniz her birine yetişemiyorum.

      ————————-

      Bu noktadan sonra size biraz yardımcı olalım öncelikle internet pazarlama kesinlikle e-ticaret DEĞİLDİR. E-ticaret internet üzerinde elektronik ortamda alış satış işlemidir. İnternet pazarlama ise bu alış satış işlemini ya da var olan markanın değerini yükseltmek için yapılan pazarlama stratejisidir. Bu yüzden sayın Aktuna’nın önerdiği adres internet pazarlama için doğru kaynak değildir.

      İnternet pazarlama (SEO – Video Pazarlama – Pod Pazarlama – E-mail Pazarlama – Sosyal Ağ Pazarlama – İnternet Reklam / Google Adwords) gibi bazı kalemleri içinde barındıran bir pazarlama strateji topluluğudur. Bazı firmalarda bu pazarlama yapısı daha öne geçerken bazılarında ise ana pazarlama yönetimi altında bir bölüm olarak çalışabilir.

      Daha ayrıntılı bilgi için lütfen – http://www.emarketer.com/ adresine bakmanızı öneririm

      Saygılarımla

      Aytaç Mestçi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.