| Airbnb Batıyor mu?

0
172

Airbnb ev sahipleri salgını nedeniyle, Airbnb de kayıtlı daireleri satmaya, kiradan çekmeye başladı.  

Ayşe Hanım bir süre önce elindeki birkaç daireyi normal kiraya vermektense Airbnb üzerinden daha etkili bir kazanç modeli oluşturmayı bir arkadaşının önerisiyle başlamıştı. Başta iyi de gidiyordu. Bir ayda kazanacağını çok çok kısa sürede kazanmıştı. Ancak Korona virüsüne kadar…

Korona Virüs mart ayında Türkiye’de yayılırken, yaklaşık 6 aydır tam zamanlı Airbnb ev sahibi olan Ayşe Hanım, bir iptal dalgası görmeye başladı. Dairelerini günlükten 30 günlük yapısına çevirince ve yine talep görmeyince de 2 ay boş kalmış oldu.

Airbnb CEO’sundan Açıklama

Airbnb CEO’su ve kurucu ortağı Brian Chesky CNN’e yaptığı açıklamada “Airbnb, iş gücünün yaklaşık %25’ini korona virüs pandemisi seyahat endüstrisini yükselttiği ve şirketin ana işini tehdit ettiği için bırakıyor.” Diye açıkladı.

Brian Chesky yaptığı açıklama da ayrıca; “Kısa süreli kiralama şirketimiz, dünya çapında yaklaşık 7.500 üzerinden 1.900 çalışanın serbest bırakılacağını söyledi.”

Airbnb CEO’su ve kurucu ortağı Brian Chesky, “Yaşamımızın en zorlu krizini kolektif olarak yaşıyoruz ve ortaya çıkmaya başladığında küresel seyahat durdu.”

Şimdi bu noktada Ayşe Hanım ve benzerleri Airbnb’den yeterli performansı göremezse kiralama yapamayacak. Kiralama yapamazsa dairelerini çekecek ya da kabul edilmeyecek. Bu tam anlamıyla batık döngüdür. Kabul etmeyince/edilmedikçe konmayacak, konulmayınca azalacak azalacak azalacak.

Bu kısımdan kurtulmak için Airbnb’nin farklı bir stratejiye dönmesini umuyorum. Korona virüsün ülkemizi ve tüm Dünya’dan ne zaman gideceği ve o eski yaşam tarzına geçiş epey bir zaman alacak.

İnsanın Sabrı ve Tutarsızlıklar Bir Şans Olabilir mi?

Hey, herkes korunuyor ama dikkat ediyor. Ancak bir yere kadar onlar da gezecek, görecek korunacak ama tatilini yapacak. Eline dezenfektanı sıkacak ama müzeye girecek. Otellerde kalmayacak ama bir yerlerde kalacaklar. İşte tüm bu amaların getirdiği gereksinimler Airbnb’nin sunduğu hizmetlerde daha doğru şekilde kesişe de bilir. İşte bunu zamanla göreceğiz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.