| Bilişim Yıldızları’nda Dev Danışma Kurulu

0
43

TBD liderliğinde organize edilen, tüm bilişim STK’ları, devlet ve kamu/özel sektörlerinden tam destek alan Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması; güven, ciddiyet ve uzmanlıktaki farklılığını güçlü Danışma Kurulu’yla da ortaya koyuyor.

www.bilisimyildizlari.com; Türkiye’nin her sahasında e-dönüşüme yapacağı yatırımı artırmak ve ülkemize gelişmiş ülkeler düzeyine taşıma yolunda ivme kazandırmak amacıyla düzenlenen Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması, Ulaştırma Bakanlığımızdan Bilişim ve İletişim Teknolojileri Kurumu’na, Etkinlik sponsorlarından bilişim STK’larında gönüllü çalışan bilişim profesyoneline kadar birçok güçlü destekçisiyle “Ortak Hedef Birliği” nde devam ediyor. Ulaştırma Bakanı Sn. Binali Yıldırım ile Bilişim ve İletişim Teknolojileri Kurulu Başkanı Sn. Dr. Tayfun Acarer’in de konuşmacı olarak katılacağı ödül töreninde, kazanan katılımcılar, ödüllerini bilişim konusunda en etkin kişilerden 17 Kasım 2009 tarihinde alacaklar.

Örnek çözümleri iş dünyasıyla tanıştırmayı ve e-dönüşüme olan ilginin artmasını sağlamayı hedefleyen, Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması, çok değerli 13 kişiden oluşan güçlü Danışman Kurulu ile konusunda uzman ve tecrübeli 30 kişiden oluşan Jüri Kurulu’nun önderliğinde gerçekleştiriliyor. Jüri değerlendirmesinin yanı sıra, halk oylamasının da değerlendirmeye katılacağı yarışmaya, her seviyeden, daha büyük bir internet kullanıcısının aktif olarak katılması hedefleniyor.

Türkiye’nin rekabet edebilirliğini artırmak, herkesi bu konuda bilinçlendirip cesaretlendirmek ve buradaki kazanımları etraflıca gösterebilmek amacıyla, 10 ayrı kategoride, 13 ayrı kritere göre değerlendirme yapacak Jüri Kurulu, değerlendirmelerinde “güvenirlilik” “ciddiyet” ve “uzmanlık” konularına verdikleri önemle aşağıdaki çok değerli kişilerden oluşan Danışma Kurulu’ndan da büyük bir güç ve destek alacaklar.

Bilişim Yıldızları Danışma Kurulu’nda güçlü kadro

Dr. Tayfun ACARER          BTK Başkanı
Galip ZEREY                  BTK II. Başkanı
Doç. Dr. Turhan MENTEŞ  TBD Yönetim Kurulu Başkanı
İhsan DURDU                  Bakan Danışmanı, Ulaştırma Bakanlığı
Faruk ECZACIBAŞI        TBV Yönetim Kurulu Başkanı
Turgut GÜRSOY        TUBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı
Serhat ÖZEREN        TEDER Yönetim Kurulu Başkanı
Murat DURSUN        MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı
Gülara TIRPANÇEKER        YASAD Başkanı
M. Recep USALAN        Başbakanlık e-Devlet Danışma Grubu e-Devlet Danışmanı
Levent KARADAĞ        TBD İstanbul Şube Başkanı
Prof. Dr. Erdal BALABAN  İstanbul Üniversitesi
Prof. Dr. Ahmet ORKAN   Marmara Üniversitesi

Bilişim Yıldızları Etkinlik Komitesi Koordinatörü Serdar Günizi, Danışma Kurulu ve Bilişim Yıldızları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Her yarışmanın bir Danışma Kurulu yok, ama biz özellikle olmasını istedik. Çok önemli isimlerden oluşan Danışma Kurulu isimlerini güvenmedikleri hiçbir organizasyonla ilişkilendirmeyecek, herkes tarafından bilinen, konusunda uzman, ciddiyetten ödün vermeyen ve çevresinde güvenilen kişilerden oluşmaktadır. TBD olarak, “güvenilirlik”, “ciddiyet” ve “uzmanlık” kelimelerini “Bilişim Yıldızları” markasıyla özleştirmek istiyoruz. Bu yüzden çok değerli kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapıyoruz. Bu anlamda mutlulukla belirtmek istiyorum ki, Bilişim Yıldızları yalnız TBD’nin yaptığı bir etkinlik olmaktan çıkmış, birlikte çalıştığımız kurum ve kuruluşların ortak etkinliği haline gelmiştir.”

Katılımcılara, uzman Jüri Üyeleri’nden danışmanlık alma fırsatı

Katılan her proje yarışmanın çeşitli aşamalarında Jüriler’in değerlendirmelerini istatistiksel olarak görebiliyor, kendi projesini diğer projelerin ortalamalarına göre kıyaslayabiliyor. Bu sayede katılımcılara uzman, deneyimli ve tarafsız kişilerden oluşan Jüri Kurulu tarafından bir yol haritası da verilmiş oluyor. Ayrıca, yarışma sonrasında bazı katılımcılara TBD etkinliklerinde projelerini anlatma fırsatları da verilecek. Böylece katılımcılara sunulan tanıtım fırsatlarıyla, projelerin ve onu geliştiren firma ve kişilerin bilinirliğini artırmaları, dinleyici olarak katılan kişilerin ise e-Dönüşüm için daha da cesaretlenmeleri sağlanmış olacak.

Başvurular yarışmanın resmi web sitesinden devam ediyor: Katılımcılar arasında gerek e-devlet gerekse özel sektörden küçük-büyük birçok proje var.

Mayıs ayından bu yana, gerek e-devlet tarafında gerekse özel sektörden hem büyük hem küçük kuruluşların heyecan verici projelerle katıldığı Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması’na başvurular, www.bilisimyildizlari.com resmi web sitesinde yer alan başvuru alanından yapılabiliyor. Başvurusu yapılan sitenin, yılın bir bölümünde kullanımda olmuş olması gerekliliğinin yanı sıra, başvuru yapmadan önce www.bilisimyildizlari.com web sitesine üye olup bir kullanıcı hesabı oluşturması gerekiyor.

Yarışmaya başvurular 16 Ekim 2009 tarihine kadar devam edecek. 2 elemeli Jüri değerlendirmesi 13 Kasım 2009 tarihinde tamamlanacak, ancak halk oylaması ödül töreninden 1 gün öncesi, 16 Kasım 2009 tarihine kadar sürecek. 17 Kasım 2009 tarihinde ödüller tören ile her biri Bilişim Yıldızı olan sahiplerini bulacak.

Yarışma ile ilgili her türlü bilgi ve başvurularınız için www.bilisimyildizlari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.