| Yahoo! İşi Olmayınca, İş Başa Düştü

    0
    8

    Microsoft, çok uzun süre Google internet arama motoru hegamonyasını kırmak için Yahoo!’yu almak için çabaladı. Bu iş olmayınca iş başa düştü ve kendi arama motoru olan “Bing”’i hayata geçirdi.

    Microsoft Bing’in geçtiğimiz hafta beta sürümü ile yayına başladığını açıkladı. Altyapı araçlarının Microsoft Live üzerinden yapılandırıldığı Bing için sorulması gereken en önemli soru Google’dan farkı ne?

    İlk olarak, Microsoft, bir arama motorundan çok “Karar Motoru” olarak göze çarpıyor. Bu, arama işlevleri daha alakalı sonuçlar getireceğinin bir göstergesi olabilir.

    Bing’in, Google’a benzer “fotoğraf”, “video”, “harita” ve “alışveriş” de dahil olmak üzere farklı tür sekmeleri bulunmaktadır.

    Estetik olarak, Google’ın kurulduğu günden beri istikrarını bozmayan tasarım yapısına karşılık Bing ana sayfasında genellikle günlük değiştirmek üzere, manzara ve diğer çarpıcı fotoğraf içeren resimler koymakta. Ama inanın beni koydukları resimler ve sabit yapıları değil getirdikleri sonuçlar etkilemektedir.

    Microsoft’a göre Bing bir “Google Katili” olması için oluşturulmadı. Amaçlarının daha fazla ve farklı sayfaları kendisinde barındıracak bir arama motoru olduğunu belirtmekteler. Bu süreçte tabii ki Bing arkasındaki Microsoft marka gücünü de kullanacağı bir gerçektir. Bu gücün kat kat üstünde olan Google’ı nasıl etkileyeceği ise bekleyip görmemiz gereken bir süreçtir.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.