| E-ticaret ve Kriz

    0
    4

    Krizin çıkmasında birçok e-ticaret sitesi kapandı bunların bir kısmı bilinen büyük sitelerdi. Ancak kapanan bunca siteye çok fazla üzülmüyorum. Çünkü bu sitelerin büyük kısmı aracı hizmet veren kurumlar olarak satış yapamaya çalışıyorlardı. Krizle birlikte görüldü ki, e-ticaret sadece bir yerden ucuza mal alıp internet üzerinden satma yolu değildir. E-ticaret firmasının doğru yönetilmesi, etkili bir bant akış sistemi geliştirilmesi, doğru ürün seçilip satılması, ürün satışında doğru ürünlerin satış haklarını alıp sadece kendi sitende değil, başka siteler üzerinden de karını alarak satmaktan geçmektedir.

    Tüm dünya genelinde doğru e-ticaret pazarlama kavramı iki farklı şekilde yol alır. Bunların ilki güçlü interaktif markalı siteye sahip olan ancak üretici değil doğrudan satış yapan sitelerin toplu ama ucuz mal tedarik etmesiyle yaptığı e-ticarettir. Diğeri ise doğrudan pazarlama ve fiyat üzerinde etkili stratejiler uygulan malın üreticisi olan e-ticaret site sahipleridir. Her iki tipte de görülüyor ki satılacak malın hâkimiyeti satış üzerinde doğrudan etkilidir.

    E-ticaret’te Satılacak Malın İnteraktif Ürün Hâkimiyeti Ne Sağlar

    Birçok seviyeden birçok farklı kullanıcının ziyaret ettiği sitelerde çok çeşitli ürünler barındırmak zorunludur. İnteraktif ürün hâkimiyetiniz olmadığı ürünlerin birçoğunda çok yüksek kar elde etmezsiniz. Ancak müşteri verimliliği için bu süreci sürdürmelisiniz.

    İnteraktif ürün hâkimiyetiniz olan ürünlerde yani internetten satış hakkı sizde olan kar marjı ile doğrudan oynaya bileceğiniz ürünlerde farklı kampanyalar oluşturabilmeniz mümkün olacaktır. Farklı şekilde satabilme şansınız doğacaktır. Buda müşteriyi doğrudan etkiliye bilmenizi sağlayacaktır. İnternet anlık etki ve ikna gerektirir. Müşteri bir sefer gördüğünde kampanyadan etkilenebilmesi sizin farklı olanaklarla kampanyayı süsleyebilmenizle mümkün olabilir. Buda doğrudan interaktif ürün hâkimiyeti gerektirir.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.