| Çevrimiçi Aramalar, Çevrimdışı Satın Alımları Nasıl Hızlandırıyor

    0
    157

    comScore’un yeni araştırması, çevrimiçi aramaların; çevrimdışı satın alımlar üzerindeki etkilerinin önemini ortaya koydu. İnternette arama yapanların %63’ü, arama aktivitelerini, çevrimdışı mağazalardan alış-veriş yaparak sonuçlandırırken; %25’i, inceledikleri ürünleri satın almış ve bu kişilerin 1/3’ü, satın alma işlemini çevrimiçi olarak gerçekleştirmiştir.

    Bu araştırma, 2005’te 24 büyük arama motoru kullanılarak yapılan 552 milyonun üzerindeki arama sayısıyla; 83 milyon Amerikalının çevrimiçi arama davranışlarını gözler önüne sermektedir.

    comScore Arama Pazarlamacılığı Çözümleri Başkan Yardımcısı James Lamberti, “Çevrimiçi aramaların, tüketicilerin çevrimiçi ya da çevrimdışı satın alma davranışları üzerinde önemli bir etkisi olduğunu; bu olguya aynı zamanda, arama pazarlamacılığı yatırımlarının finansal geri beslemesi gözüyle de bakılabileceğini” ifade etti.

    Google Araştırma Sponsoru Satış Şefi John McAteer ise “Bu araştırma, bütün satın alma işlemleri için, ‘arama’nın gerçekten de ne denli etkili olduğunu ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.

    Elektronik, oyuncak ve hobi malzemesi, video oyunları ve konsolları, müzik/film/video gibi kategorilerde; satın alımların yüzde sekseninden fazlası, çevrimdışı olarak gerçekleşmiştir.

    comScore’un bu araştırması, çevrimiçi tatil alış-verişi yapan tüketicilerin yarısından çoğunun; bu eylemi, internet aramalarının sonrasında gerçekleştirdiği sonucuna varmıştır. Bu sonuç, çevrimiçi aramanın güçlü potansiyel etkisini açıkça göstermektedir.

    Tatil sezonu boyunca incelenen 11 ürün kategorisinden, en az biri için arama yapan 83 milyon tüketici arasında; arama sonrasında ‘çevrimiçi’ satın alım gerçekleştiren 8,6 milyon kişinin, tüm ürün kategorileri açısından, arama motorlarını çok daha yoğun olarak kullandıkları gözlemlenmiştir. Bu kişiler, arama sonrası satın alım gerçekleştirmeyen kişilere kıyasla; 10 kat daha fazla arama işlemi gerçekleştirmişlerdir.

    Ek olarak, bu çalışma, arama yapanların % 60’ının, arama işlemlerine 15 Kasım 2005 tarihinden önce başladıklarına işaret etmektedir. Arama reklâmcıları için, bu istatistikler; tatil sezonu reklâmcılık bütçelerinin yeterince geniş tutulması ve müşterilerin agresif arama davranışlarını karşılayabilmek adına, yeterince erken uygulamaya geçilmesi gerektiğini belirtmektedir.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.