| Türkiye’de B2B (Çakma C2C)’lerin 2009 Atakları

    0
    15

    Bu başlık böyle olmalıydı çünkü son hamle olan Alibaba.com – HemAlHemSat.com ortaklığı ve kulağıma gelen diğer farklı birleşim ve oluşum yapıları da farklı B2B yada C2C projelerinin ardı sıra oluşacağı yönündeki bilgileri de bunu doğrulamakta.

    Evet ilk olarak 2007 Mayıs ayının başında eBay yazılı bir açıklama yapıyor ve Türkiye’nin en çok bilinen B2B – C2C sitesi GittiGidiyor.com’a azınlık hissadarı olarak ortak olduğunu açıklıyor. Bu e-ticaret sektöründe beklenmedik ve şaşırtan bir haber olsa da bence geçe bile kalınmış bir hamle olarak düşünüyordum. Orta doğuya geçiş kapısı olan ve e-ticarete yeni ısınan bir ülkeye bu kadar uzun süre el atmamaları beni gerçekten şaşırtıyordu. Evet eBay – GittiGidiyor.com ortaklığı kullanıcılara hem daha bir güvenç hem de daha fazla ürünü daha fazla kullanıcı ile buluşturma şansı tanıdı. Son olarak eBay resmi girişin 2009 yılında paypal ile ilgili gerekli oluşlum ve kanunların tamamlanması sonucu gerçekleşeceğini biliyoruz.

    Yaklaşık 7 – 8 aydır devam eden bir ilişkiler zincirinin Alibaba.com – HemAlHemSat.com arasında sürdüğünü biliyorum. Ortaklık öncesi imdat çağrıları yavaş yavaş duyulan HemAlHemSat.com için bu ortaklığın gerçekten çok doğru bir hamle olduğunu söylemek isterim. Ancak ben bu ortaklığın bir kolunda TurkTicaret.Net’in olduğunu bilmiyordum. Yine de TurkTicaret.Net – Alibaba.com arasındaki eski ilişkiler göz önüne alındığında bunun olasılığı gerçekten yüksek.

    Yurt dışından büyük firmalarla yapılan hissedar ortaklıklarında her zaman olacağı gibi Alibaba.com – HemAlHemSat.com ortaklığı HemAlHemSat.com bünyesindeki özellikle yönetim kısımlarında değişiklikler getirecektir.

    Bu konuda gelişmeler henüz bitmiş değil şu anda ismini açıklayamayacağım ancak özellikle Türkiye’de teknolojik eşya piyasasında oldukça güçlü bir kuruluşta, yine B2B alanında çok büyük bir proje ile 2008 sonu 2009 başında resmi açılış duyurusunu yapacak.

    Size söylediğim gibi B2B’ler de 2009 atakları hızlandı durun bakalım hangileri gol atacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.