| SEO Etik Kuralları

    0
    12
    SEO Etik Kuralları

    SEO Etik Kurallarını tartışmak, politik veya din üzerine yapılan tartışmalara benzer. Gri bir konudur yani çok yönlüdür, siyah ve beyaz diye ikiye ayrılamaz. Tüm yönlerini ortak noktada uzlaştırmak da zordur. Pek çok SEO uygulayıcısı bu kuralları bilmekle pratiği olan uygulayıcı sayısı azdır. Yine “Ne pahasına olursa olsun” mazareti, etik kurallarını ihtiyaçlar ve istekler doğrultusunda “esnetmek” için oldukça yaygın olarak kullanılır. Bu sayfa yargıya varmaz, sadece aşikar olan konulara dikkat çekme amacındadır.

    Biz  içerik sağlayanların, konuyla ilişkili ve yüksek kaliteli bilgiyi, bilgiyi arayanların en kolay şekilde ulaşmalarını sağlamak ve SEO profesyonellerinin de müşterilerinin sayfalarınının erişilebilirliklerini artırmak için çalıştıklarını biliyor ve aşağıdaki SEO Etik Kurallarına sadık kalacağımızı beyan ediyoruz:

    Hiçbir SEO profesyoneli müşterisine kasten zarar vermez. Bu kural, müşteri sitesinin arama motorlarında indekslenmesini veya erişilmesini engelleyecek hiçbir teknoloji ve prosedürü kullanmamayı belirler. Üzerinde tartışılan standartlar Robots Exclusion Standard adresinde görülebilir.

    Hiçbir SEO profesyoneli,  Arama Motorları ve Dizinler tarafından yayınlanmış ve uyulması zorunlu olan kuralları kasten ihlal etmez. Kurallarda olabilecek değişikliklerde SEO profesyoneli, değişiklikleri tüm müşterilerine en hızlı şekilde uygulayacaktır. Kuralların ve yönergelerin açık olmadığı durumda, zarar verme potansiyeli olan teknoloji ve prosedürler uygulanmadan önce, bu kuralların netleştirilmesine çalışılacak ve ilgili arama motorundan gelecek olan onay beklenecektir.

    Hiçbir SEO profesyoneli,  tüketicileri kandıracak, zarar verecek veya incitecek hiçbir çalışmanın içinde olmaz. Arama motorlarını kullanarak bir siteyi ziyaret eden hiç kimseye, arama motoru aracılığıyla yanlış bilgi sunulmayacak ve sitedeki ziyaretleri sırasında zarara uğratılmayacaktır.

    Hiçbir SEO profesyoneli,  herhangi bir yasayı kasten ihlal etmez. Bu kural, telif haklarını, tescilli ticari marka haklarını ihlal etmemeyi ve ulusal veya uluslararası yasalara uymayı belirler.
    Hiçbir SEO profesyoneli,  müşterisinin sitesinin içeriğini sunarken çarpıtmaz.  Bu kural, tarayıcı özellikleri ve gereksinimlerinin zorlaması ile dil ve spesifik ürün özellikleri gibi bölgesel faktörler dışında tüm ziyaretçilere aynı içeriğin sunulmasını belirler. Başka bir deyişle, spesifik bir URL’ye yapılan tüm taleplere aynı HTML çıktının sunulmasıdır.

    Hiçbir SEO profesyoneli,  başkalarının işlerini kendine mal etmez. Burada, başkaları tarafından gerçekleştirilen bir işin tamamını veya bir kısmını alarak kendisininmiş gibi göstermesi kastedilmektedir.

    SEO profesyoneli  yeteneklerini, eğitim durumunu, performansını, sertifikalarını ve deneyimlerini anlatırken çarpıtmaz. Burada kastedilen, şirket kaynakları (personel, ekipman vs.), geçmiş performans örnekleri, referans listesi özellikler ve bilgilerdir. Verilen garanti, SEO profesyonelinin sorumluluğu ve kontrolünün olduğu konular için geçerlidir.

    Hiçbir SEO profesyoneli konunun bütün muhataplarını önceden bilgilendirmedikçe çıkar çatışmasına neden olacak bir durumun parçası olmaz. Burada SEO profesyonelinin, kişisel çıkarlarını gözeterek rakip iki müşterisinden birini daha fazla vurgulaması ve ön plana çıkarması kastedilmektedir. Tüm müşteriler, eşit muameleyi hak eder ve arama motoru optimizasyonu konusunda en iyi eforu eşit olarak alırlar.

    SEO profesyoneli, makul olmayan müşteri tahminleri yapmaz. Burada, benzer anahtar kelimeler için arama motorlarında üst sıralarda çıkmak isteyen müşterilerden, makul olandan fazla sayıda kabul edip hepsine arama motorlarında üst sıralarda çıkacaklarını ima edilmesi kastedilmektedir. Yine müşterilere, arama motorlarının, müşterinin ve rakiplerinin sitelerinin koşullarıyla uyuşmayan yani gerçekçi olmayan sürelerde sonuç alınacağını ima edilmesi de bu kuralla engellenmektedir.

    Tüm SEO profesyonelileri, müşterilerine, herhangi bir uyuşmazlık durumunda başvurulacak dahili ve harici çözüm mercileri ve prosedürlerini sunar. Bu kural, adres ve telefon numaralarının  web sayfalarında yayınlanmasını, uyuşmazlık durumunda başvurulacak yetkili mercilere SEO profesyonelinin web sitesinde görülecek link verilmesini ve sözleşmelerde bu konunun açıkça belirtilmesini içerir.

    Tüm SEO profesyonelileri, müşterisinin gizliliğini ve anonimliğini korumak ve kendisine sunulan özel bilgilere, içeriklere ve belgelere saygı göstermekle yükümlüdür. Tüm personel, kamuoyu tarafından bilinmeyen ve bilinmesi müşteriye zarar verebilecek bilgileri korumak zorundadır. SEO profesyonelleri, müşterinin açık izni olmadan müşteriye ait belgeleri, referans listelerini, basılı yayınlarını ve diğer bilgilerini yayınlayamaz, kullanamaz.

    SEO profesyoneli, müşterisinin sitesinin mevkisini yükseltmek veya korumak tüm yeteneğini ve imkanlarını kullanacaktır. Müşteriler, SEO profesyonellerine arama motorlarında yer iyi bir mevki edinmek ve bunu korumak için para öderler. SEO profesyoneli, arama motoru teknolojilerini, müşterisinin ve rakiplerinin sitelerini göz önünde bulundurarak, uygun ve güncel teknoloji ve metodolojileri kullanarak müşterilerinin mevkisini korumak ve yükseltmekle yükümlüdür.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.